Ulla Toddy 2015

Lördagen den fjärde oktober var det då dags för den fjärde Ulla Toddy-sammankomsten i historien. 29 systrar samlades, denna gång i Odd Fellows lokaler mitt emot stationen i Lund.

Sammankomsten inleddes med en härlig ”Pomme Surprise” från Österlen. Nej inte efterrätten, utan någonting så skånskt och härligt som en äppelprovning. Lars Magnusson, byrådirektör vid Lunds universitet och som även råkar vara passionerad äppelfantast från Vitaby, föreläste om olika gamla hederliga äppelsorter och dess ursprung. Vi fick såklart även smaka på dem alla. Den stora överraskningen var en ny äppelsort som damerna fick smaka och gissa namnet på. Äpplet hette ingenting mindre än Ulla såklart!

Därefter bjöds det på en härlig buffé, med efterrätt, vin och kaffe. En rundvandring i och presentation av lokalerna blev det också.

Det traditionsenliga talet till systern hölls av Karin Sandberg och handlade om Knutssystern Inez Möller, 1879 – 1979. Inez lever idag vidare bland annat genom en stiftelse som förmedlar
lägenheter till behövande Lundabor.

Avslutningsvis uppträdde visartisten Tina Wilhelmsson som ackompanjerades av Christoffer Rogersson. Tina har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Mosebacke, Visfestivalen Kompledigt, Västerås Visfestival och t.o.m. på flera av våra fängelser runt om i landet. I juni 2014 släppte hon sitt debutalbum ÄngelFängelse. Läs gärna mer om henne på www.tinawilhelmsson.se. Många systrar kom fram efteråt och hade blivit berörda på olika sätt. Det hela blev väldigt uppskattat.

Rulla till toppen